Bruce Lee (песна)

"Bruce Lee" е сингл од групата Underworld, којшто е седма песна на албумот Beaucoup Fish.

„Bruce Lee“
Underworld BruceLeeUK.jpg
Сингл од Underworld
Издаден 1999
Формат Грамофонска плоча (12"), ЦД
Издавачка куќа Junior Boy's Own
Композитор Рик Смит, Карл Хајд, Дарен Емерсон
Продуцент Рик Смит, Карл Хајд, Дарен Емерсон
Хронологија на синглови на Underworld
King of Snake
(1999)
Bruce Lee
(1999)
Beaucoup Fish Singles
(1999)

ПесниУреди

CD: Junior Boy's Own / V2; JBO 5010033 (Британија)Уреди

 1. „Bruce Lee (Short Version)“ – 2:59
 2. „Bruce Lee (The Micronauts Remix)“ – 8:57
 3. „Cups (Salt City Orchestra's Vertical Bacon Vocal)“ – 9:23
 4. „Bruce Lee (Dobropet)“ – 4:10

CD: Junior Boy's Own / V2 Records; V2CI62 (Јапонија)Уреди

 1. „Bruce Lee (Short Version)“ – 2:59
 2. „Bruce Lee (The Micronauts Remix)“ – 8:57
 3. „Bruce Lee (Buffalo Daughter Remix)“ – 4:21
 4. „Cups (Salt City Orchestra's Vertical Bacon Vocal)“ – 9:23
 5. „Bruce Lee (Album Version)“ – 4:41
 6. „Bruce Lee (Dobropet)“ – 4:10

CD: Junior Boy's Own; JBO5011253P (Британија) promoУреди

 1. „Bruce Lee (Short)“ – 2:58

12": Junior Boy's Own; JBO5010036 (Британија)Уреди

 1. „Bruce Lee (The Micronauts Remix)“ – 8:57
 2. „Cups (Salt City Orchestra's Vertical Bacon Vocal)“ – 9:23

2x12": Junior Boy's Own; JBO5010116P (Британија) promoУреди

 1. „Bruce Lee“ – 4:42
 2. „Bruce Lee (The Micronauts Remix)“ – 8:57
 3. „Cups“ – 11:45
 4. „Cups (Salt City Orchestra's Vertical Bacon Vocal)“ – 9:23

БелешкиУреди

 • Ремиксот Buffalo Daughter е само на јапонскиот ЦД-сингл и британскиот промо ЦД-сингл.

ПојавувањаУреди

Надворешни врскиУреди