Се разликува од песната „Born Slippy .NUXX.

Born Slippy“ е сингл од Underworld, издаден во 1995, којшто никогаш не се појавил на албум од групата. Песната е инструментална и нема текст. И покрај тоа, често ја мешаат со попознатата вокална песна „Born Slippy .NUXX“ заради сличното име. Сепак, тие се сосема различни во композицијата и звукот.

„Born Slippy“
Сингл од Underworld
Страна Б Born Slippy .NUXX“, „Born Slippy .TEL EMATIC
Издаден јануари 1995
Формат Грамофонска плоча (12"), ЦД
Издавачка куќа Junior Boy's Own
Wax Trax! Records
Композитор Рик Смит
Карл Хајд
Дарен Емерсон
Продуцент Рик Смит
Карл Хајд
Дарен Емерсон
Хронологија на синглови на Underworld
Dirty Epic“ / „Cowgirl
(1994)
Born Slippy
(1995)
Rowla
(1996)

Песни уреди

12": Junior Boy's Own / JBO 29 (UK) уреди

 1. „Born Slippy“ – 8:29
 2. „Born Slippy .NUXX“ – 9:44

CD: Junior Boy's Own / JBO 29 CDS (UK) уреди

 1. „Born Slippy“ – 8:29
 2. „Born Slippy .NUXX“ – 9:44
 3. „Born Slippy .TEL EMATIC“ – 9:39

12": WaxTrax! TVT / TVT 8731-0 (USA) уреди

 1. „Born Slippy“ – 8:29
 2. „Born Slippy .NUXX“ – 9:44
 3. „Born Slippy .TEL EMATIC“ – 9:39

CD: WaxTrax! TVT / TVT 8731-2 (USA) уреди

 1. „Born Slippy“ – 8:29
 2. „Born Slippy .NUXX“ – 9:44
 3. „Born Slippy .TEL EMATIC“ – 9:39

12": Junior Boy's Own / JBO 29R (UK) уреди

 1. „Born Slippy .TEL EMATIC“ – 9:39
 2. „Cowgirl (Winjer Mix)“ – 6:25

12": Junior Boy's Own / JBO 29R (UK) PROMO уреди

 1. „Born Slippy .TEL EMATIC“ – 9:39
 2. „Cowgirl (Winjer Mix)“ – 6:25

2x12": Junior Boy's Own / JBO 29 (UK) PROMO уреди

 1. „Born Slippy“ – 8:29
 2. „Born Slippy .NUXX“ – 9:44
 1. „Born Slippy .TEL EMATIC“ – 9:39
 2. „Cowgirl (Winjer Mix)“ – 6:25

Белешки уреди

 • Born Slippy“ некогаш ја има додавката (оригинална) или (инструментална) за да се разликува од попознатата песна од Б страната, „Born Slippy .NUXX“, којашто содржи вокал од Карл Хајд.

Надворешни врски уреди