555 Нормаастероид од главниот појас. Откриен од страна на Макс Волф на 14 јануари 1905 година. Припадник на Темидиното семејство.

555 Норма
Откривање
ОткривачМакс Волф
Откриено воХајделберг
Откриено14 јануари 1905
Ознаки
1905 PT
Орбитални особености
Епоха 18 август 2005 (ЈД 2453600.5)
Афел3,684 ае
Перихел2,684 ае
3,184 ае
Занесеност0,157
5,681 a
308,122°
Наклон2,637°
130,651°
351,047°
Орбита на астероидот 555 Норма и неговата положба во Сончевиот Систем

Надворешни врски уреди