Чарлс Имс (англиски: Charles Eames, 1907-1978) и Реј Имс (англиски: Ray Eames, 1912-1988) биле американски дизајнери, венчани во 1941, кои работеле и направиле големи креативни придонеси во голем број на полиња на дизајнот и уметноста - индустриски дизајн, дизајн на мебел, уметност, графички дизајн, филм и архитектура. Се сметаат за едни од најголемите дизајнери на XX век.

Чарлс Имс
Роден Чарлс Ормонд Имс, помладиот

(Charles Ormond Eames, junior)
17 јуни 1907
Сент Луис, Мисури, САД

Починал 21 август 1978
Сент Луис, Мисури, САД
Националност Американец
Занимање дизајнер, архитект, режисер
Сопружник Реј Имс
Реј Имс
Роден Реј-Бернис Александра Кајзер

(Ray-Bernice Alexandra Kaiser)
15 декември 1912
Сакраменто, Калифорнија, САД

Починал 21 август 1988
Лос Анџелес, Калифорнија, САД
Националност Американка
Занимање дизајнер, архитект, режисер
Сопружник Чарлс Имс

Галерија

уреди