Фронт за демократска Македонија

Фронт за демократска Македонија (ФроДеМ)македонска политичка партија. Претседател на партијата е Јове Кекеновски.

Фронт за демократска Македонија
(ФроДеМ)
ВодачЈове Кекеновски
ОсновачТрифун Костовски
Јове Кекеновски
Основана16 октомври 2015[1]
ШтабСкопје
Идеологијацентар
Боицрна, црвена и жолта
Политика на Република Македонија
Политички партии
Избори

Историја и учество на избориУреди

Партијата е формирана на 16 октомври во 2015 година.[2] Од своето освновање, партијата учествувала еднаш на парламентарни избори и тоа во 2016 година како дел од коалцијата „Коалиција за промени и правда - Трет блок“ заедно со Демократски сојуз, ДЕМОС и МОРО-РП. Коалицијата освоила 10.028 гласови или 0,8% од вкупниот број на гласови.[3] Коалицијата не освоила пратеничко место во Собранието.

НаводиУреди