ДЕМОС - Нова подобра Македонија

ДЕМОС - Нова подобра Македонија (ДЕМОС-НОПОМА)македонска политичка партија. Претседател на партијата е Емил Анастасов

ДЕМОС - Нова подобра Македонија
ВодачЕмил Анастасов[1]
Основана29 септември 2015
како граѓанско здружение
2016
како партија
ШтабСкопје
Идеологијалиберализам
демократија
Боинијанси на сина и бела
Политика на Република Македонија
Политички партии
Избори

Историја и учество на избори уреди

Постоењето на оваа партија започнало преку граѓанско здружение кое се залагало за минимална влада.[2] На 8 мај партијата се приклучила на коалицијата „Коалиција за промени и правда - Трет блог“ под водство на Павле Трајанаов а во која учествувале Демократскиот сојуз, ФРОДЕМ и МОРО-РП.[3] Коалицијата освоила 10.028 гласови или 0,8% од вкупниот број на гласови и не освоила пратеничко место.

Наводи уреди