Фер-Амрум (германски: Föhr-Amrum) — општинска заедница во округот Северна Фризија, во Шлезвиг-Холштајн, Германија. Општинската заедница се простира на островите Фер и Амрум. Нејзиното седиште е во Вик на Фер.

Историја уреди

На 1 јануари 2007 година, општинската заедница била создадена како спојување на двете општинските заедници Фер-Ланд и Амрум и поранешниот слободен град Вик.

Поделба уреди

Општинската заедница Фер-Амрум се состои од следниве општини:

 1. Алкерзум
 2. Боргзум
 3. Дунзум
 4. Мидлум
 5. Небел
 6. Ниблум
 7. Нордорф
 8. Ефенум
 9. Олдзум
 10. Зидеренде
 11. Утерзум
 12. Витзум
 13. Витдин
 14. Вриксум
 15. Вик на Фер

Надворешни врски уреди