Факултет за економија и организација на претприемништво (Свети Николе)

Факултет за економија и организација на претприемништво ― приватен факултет при Меѓународниот славјански универзитет „Гаврило Романович Державин“.

Факултет за економија и организација на претприемништво
ВидПриватен
Основан2004
Деканпроф. д-р Габриела Крстевска
МестоСвети Николе, Македонија
КампусСвети Николе, Битола
ПрипадностМеѓународен славјански универзитет „Гаврило Романович Державин“
msu.edu.mk/fakulteti/feiop/

Историја

уреди

Факултетот за економија и организација на претприемништво бил основан во 2004 година[1].

Организација и структура

уреди

Функцијата декан на Факултеот за економија и организација на претприемништо ја врши проф. Габриела Крстевска, а продекан за настава е проф. д-р Павлина Стојанова.

Програма

уреди

Студиските програми се организирани во:

  • Прв циклус на студии (додипломски студии)
  • Втор циклус на студии (последипломски студии)

Додипломски студии

уреди

Факултетот за економија и организација на претприемништвото нуди две насоки на четиригодишни додипломски студии:

Додипломски студии (240 ЕКТС):[2]

  • Менаџмент и претприемништво (4+1)
  • Финансии и банкарство (4+1)

Последипломски студии

уреди

Факултетот за економија и организација на претприемништвото на студентите им нуди 2 студиски програми на едногодишните последипломски студии.

Последипломски студии (300 ЕКТС):[3]

  • Маркетинг менаџмент (4+1)
  • Менаџмент со човечки ресурси во мали и средни претпријатија (4+1)

Поврзано

уреди

Наводи

уреди
  1. „Факултет кој постои 17 години“. Меѓународен славјански универзитет „Г. Р. Державин“. Посетено на 7 октомври 2022.
  2. „Додипломски студии“. Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“. Посетено на 7 октомври 2022.
  3. „Последипломски студии“. Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“. Посетено на 7 октомври 2022.