Факултет за безбедносно инженерство (Свети Николе)

Факултет за безбедносно инженерство ― приватен факултет при Меѓународниот славјански универзитет „Гаврило Романович Державин“. Факултетот, како прв и единствен од ваков вид во Република Македонија, овозможува образование на стручни лица за безбедност при работа, со цел поефикасно и поуспешно применување на европското законодавство, во областа на безбедноста и здравјето на работниците при работа.

Факултет за безбедносно инженерство
Видприватен
Основан2012
ДеканПроф. д-р Цветанка Митревска
МестоСвети Николе, Македонија
ПрипадностМеѓународен славјански универзитет
msu.edu.mk

Историја уреди

Факултетот за безбедносно инженерство бил основан во 2012 година, како прв и единствен од ваков вид во Република Македонија.[1]

Програма уреди

Факултет за безбедносно инженерство нуди една насока на додипломски и една насока на последипломски студии.[2]

  • Додипломски студии (180 ЕКТС)
  • Безбедност при работа (3+2)
  • Последипломски студии[3]
  • Безбедност при работа (3+2)

Поврзано уреди

Наводи уреди

  1. „Факултет за безбедносно инженерство“. Меѓународен славјански универзитет „Г. Р. Державин“. Посетено на 7 октомври 2022.
  2. „Додипломски студии“. Меѓународен славјански универзитет „Г. Р. Державин“. Посетено на 7 октомври 2022.
  3. „Последипломски студии“. Меѓународен славјански универзитет „Г. Р. Державин“. Посетено на 7 октомври 2022.