За други значења на поимот, видете ја страницата за појаснување.

ФК Бутел е македонски фудбалски клуб од Скопје. Основан е во 1980 година во Скопската населба Бутел како ФК Ударници. Клубот игра на игралиштето во населба Бутел. Својот најголем успех ФК Бутел го има постигнато во сезона 1999/00 кога клубот се натпреваруваше во 2 МФЛ (Втора македонска фудбалска лига).

ФК Бутел
logo
Целосно име ФК Бутел Скопје
Прекар(и) Гробари
Основан 1980
Распаднат
Стадион игралиште во населба Бутел, Скопје
Капацитет 300
Претседател Палте
Тренер Сафет Османовиќ - Рањо
Лига Општинска лига - Скопје
2019/20
(недовршена)
Општинска лига - Скопје, 4. од 8 места
Екипни бои
Екипни бои
Екипни бои
Екипни бои
Екипни бои
Домашен дрес
Екипни бои
Екипни бои
Екипни бои
Екипни бои
Екипни бои
Гостински дрес