ФК Јехона (алб. KF Jehona) во превод Одзив е македонски фудбалски клуб од село Пршовце, тетовско. Клубот е формиран во мај 1996.[1]

Логото на ФК Јехона

Поради воениот конфликт во Тетовско клубот ги прекунува своите активности од 10 април 2001 година. Денес повторно функционира и неговите играчи се доста млади, на возраст од 15-22 години.

Наводи

уреди

Надворешни врски

уреди