Тони Фрисел, или Антоанета Фрисел Бејкон (Toni Frissell или Antoinette Frissell Bacon) (10 март, 1907 - 17 април, 1988) е американски фотограф, позната по своите уметнички фотографии, фотографии поврзани со Втората светска војна , портрети на познати Американци и Европејци, деца, како и на жени од сите сталежи на населението.

Тони Фрисел
ToniFrissell.jpg
Роденa Antoinette Frissell Bacon
10 март, 1907
САД Менхетн, Њујорк
Починалa 17 април, 1988
САД Лонг Ајленд, Њујорк
од Алцхајмерова болест
Занимање фотограф
Сопружник Френсис М. Бејкон III

Надворешни врскиУреди

Тони Фрисел во Конгресната библиотекаУреди

Конгресната библиотека на САД содржи огромен број фотографии на Фрисел, но очигледно истите не се распоредени на една листа.