Теон Александриски

Теон Александриски бил Патријарх на Александрија во периодот од 282 до 300 година.

Теон Александриски
Патријарх на Александрија
ЦркваАлександриска црква
Ракоположен282
Службата завршила300
ПретходникМаксим
НаследникПетар I
Лични податоци
ЗанимањеПатријарх на Александрија