Сергеј Тетјухин

Сергеј Јуриевич Тетјухин (руски: Сергей Юрьевич Тетюхин, роден на 25 септември 1975) — руски одбојкар.

Сергеј Тетјухин
Медали
одбојка
Натпреварувач за  Русија
Олимписки игри
Сребро Сиднеј 2000
Бронза Атина 2004
Бронза Пекинг 2008
Злато Лондон 2012
Светски првенства
Сребро 2007
одбојка
Европски првенства
Сребро 2007
осбојка

Тој е роден во Фергана.

Сергеј Тетјухин