Рефик Иљази (албански: Refik Ilazi; Калиште, Гостиварско, 23 јануари 1978 - Ломница, Гостиварско, 7 август 2001) бил поранешен член на ОНА.

Рефик Иљази
Refik Ilazi
Род ОНА
Битки/војниВоен конфликт во Македонија, 2001

Во редовите на ОНА се приклучил во текот на март 2001 година, како војник во првите единици на Бригадата 112 “Мујдин Алиу”.

Загинал на 7 август 2001 година во една престрелка со македонските безбидносни сили.[1].

Наводи Уреди

  1. Менај, Петрит (2008). ОНА- Порака и надеж. Скопје: Фондација - Институт отворено општество.