Регионален пат 1310

регионален пат во Македонија

Регионален пат 1310 (ознака: Р1310) — регионален пат во Македонија, со насока на движење запад-исток. Има вкупна должина од 66,3 километри и 3 делници. Патот започнува во градот Радовиш и се движи преку Плачковица и Берово до планираниот граничен премин „Клепало“ со Бугарија.[1]

Регионален пат 1310 shield

Регионален пат 1310
Карта
Протегање на регионалниот пат
Информации за правецот
Должина:66,3 км
Поважни клучки
Од:Радовиш
До: Бугарија ( ГП „Клепало“)
Местоположба
Општини:Радовиш, Берово
Патна мрежа
Патишта во Македонија

Делници

уреди

Регионалниот пат 1310 според Јавното претпријатие за државни патишта има вкупно 3 различни делници.

Протегање на регионалниот пат
Делница Почеток Крај Потег (км)
врска со   0,0
1392 Радовиш (кружен тек) Подареш 0,0 - 6,8
1393 Подареш Берово (Владимирово) 6,8 - 48,7
1394 Берово (Смојмирово)   Бугарија (  ГП „Клепало“) 48,7 - 66,3
  Бугарија (  ГП „Клепало“) 66,3

Поврзано

уреди

Наводи

уреди
  1. „ПАТНА МРЕЖА | Јавно претпријатие за државни патишта“. www.roads.org.mk. Посетено на 2021-01-11.

Надворешни врски

уреди