Разговор:Леб и Сол (музичка група)

Оваа статија е поранешна избрана статија на Википедија на македонски јазик. На оваа страница може да предложите подобрување на статијата, со што истата повторно би ги задоволувала критериумите за избрана статија. Откако статијата ќе се подобри, истата може повторно да биде номинирана за избрана.

English article уреди

Can someone who knowns English help me update this article into the English one at en:Leb i sol? Lisa 05:19, 5 Април 2006 (UTC)

Прашање уреди

Во статијата вели - "Леб и сол била македонска џез/рок група." Не би требало да се напише дека е македонска група - нели се реоформија? --FlavrSavr 18:44, 11 декември 2006 (UTC)

brest-bot проверка на правопис уреди

  • коешто наместо кое што, одделни зборови.
  • којшто наместо кој што, одделни зборови.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 13:32, 26 јули 2009 (UTC), управуван од Brest.


Makedonski pop-rok уреди

Ej bili neko moga od vas makedonaca moga napravit članak o svim mogućim pop rok sastavima iz makedonije koji su imali bar jedan hit, nemora to biti nešto opširno samo imena sastava i pjesama, jerbo me zanima jeli u vas makedonaca bilo kakvih dobrih pjesama, a u nas u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj je toga bilo i ima za izvoza, pa mi se čini nemogučim da u Mak. nema ništa osim Leba i sol, a što se Toše tiče o tom je pak suvišno pričat, s tim da me ne zanima narodna već samo rock i pop, članak more bit i na makedonskom ili engleskom. Ima na makedonskom stranica na Wikipediji o nekoj 'Mak. avangardnoj muzici' ali tu se spominju samo četiri benda. A zauzvrat?? Zauzvrat dajem 20 €! Kunem se svim i svačim, časna pionirska i južnoslavenska. Samo sve dobre pjesme nek su uključene... Na primjer: Bijelo dugme: Lipe cvatu, Esma i ja; Atomsko sklonište: Žuti kišobran, Boris Novković: Mi smo jači i od sudbine; Film: Ana Nirvana; Zdravko Čolić Podlugovi, Zagrli me; Mišo: Ostala si uvijek ista itd... To su neke dobre pjesme za mene Evo e-mail : zhenidrag@net.hr

Назад на страницата „Леб и Сол (музичка група)“.