Разговор:Кралство Србија

Случајно или не, но авторот на оваа статија „заборавил“ дека територијата на денешна Р. Македонија не била во состав на Србија во континуитет до 1918 г. туку била од неа анектирана во 1913 г. Со тоа во статијата имплицитно се сугерира дека Македонија отсекогаш била во составот на Србија. Спротивно пак на ваквата непрецизнот, авторот покажува голема ревност кога посочува дека Македонија била анектирана од Бугарија во 1941-та. --MarSFreak (разговор) 21:56, 28 април 2009 (UTC)

Започнете разговор за Кралство Србија

Започни разговор
Назад на страницата „Кралство Србија“.