Разговор:Еквадор

Тековни разговори

==brest-bot проверка на правопис==

  • цитирана веб страница наместо cite web, назив на шаблон на македонски јазик.
  • Податотека наместо Image, вики клучни зборови на македонски.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 18:38, 1 мај 2009 (UTC), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правописУреди

Промена на зборови од типот се додека во сè додека , е со надреден знак.

  • Наводи наместо Референци, англизам.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 11:21, 2 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правописУреди

  • карта наместо мапа, англицизам.
  • карти наместо мапи, англицизам.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 16:45, 7 август 2010 (CEST), управуван од Brest.

ЕквадорУреди

Имињата, чиј изговор отстапува од третосложното акцентирање, би требало во статиите да бидат означени со акцент, ако не во главното име, тогаш на некој друг начин, на пример во заграда: (изговор: Еква́дор) или (изговор: Екв'адор). Ако се употребат кирилските акцентирани букви (а́ е́ и́ о́ у́ р́), тогаш, тоа нема да пречи ни при пребарување, бидејќи Еква́дор има иста вредност како и Еквадор. --Горец (разговор) 18:34, 28 јануари 2021 (CET)

Назад на страницата „Еквадор“.