Разговор:Европски парламент

Последен коментар: пред 13 години од Brest-bot на темата brest-bot проверка на правопис

Веќе има статија Европски Парламент. Ги префрлив таму податоците од оваа статија што беа нови, ама заборавив како се пренасочува, па оној што знае, нека ја пренасочи оваа статија на статијата Европски Парламент. (Zdravko 12:38, 9 февруари 2007 (UTC))

brest-bot проверка на правопис уреди

  • цитирана веб страница наместо cite web, назив на шаблон на македонски јазик.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 11:12, 2 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest. zdravko pobogu, kakva vrska ima EU (Evropski parlament) so SOVET NA EVROPA??Одговори

1. Sovet na evropa e posebna organizacija, osnovana 1949 (not sure) se zalaga za zashtita na chovekovi prava )EKZCP) 2. Sovet na EU e institucija na EU - sostavena od ministri za nadvoreshni raboti (glavno), poshto nahchesto raspravaat za nadvoreshni (koga raspravaat za zemjodelstvo, resorot na ministrite e soodvetniot) - sekako, kolku chlenki tolku chlenovi na sovetot.. 3. Evropski Sovet - (od 2007 ako ne se lazam) e isto taka institucija na EU - koja prethodno beshe telo kade 4pati vo godinata se sostanuvaat pretsedateli na drzavi i vladi i nosat zakljuchoci za generalnata nasoka na politikata na EU.

Daj popravi tamu, pishuvash deka Evroparlamentot, zaedno so SOVET NA EVROPA (1.) se zakonodavno telo na EU.

Назад на страницата „Европски парламент“.