Предлошка:Најголеми градови во Босна и Херцеговина

 
Најголеми градови во Босна и Херцеговина
попис 2013[1][2]
Бр. Управна единица Нас. Бр. Управна единица Нас.
Сараево
Сараево
Бања Лука
Бања Лука
1 Сараево Федерација БиХ 438 443 11 Зворник Република Српска 63 686 Тузла
Тузла
Зеница
Зеница
2 Бања Лука Република Српска 199 999 12 Живинице Федерација БиХ 61 201
3 Тузла Федерација БиХ 120 874 13 Бихаќ Федерација БиХ 61 186
4 Зеница Федерација БиХ 115 298 14 Травник Федерација БиХ 57 543
5 Бијељина Република Српска 114 663 15 Градишка Република Српска 56 727
6 Мостар Федерација БиХ 113 169 16 Грачаница Федерација БиХ 48 395
7 Приедор Република Српска 97 588 17 Сански Мост Федерација БиХ 47 359
8 Брчко Округ Брчко 93 028 18 Лукавац Федерација БиХ 46 731
9 Добој Република Српска 77 223 19 Тешањ Федерација БиХ 46 135
10 Цазин Федерација БиХ 69 411 20 Велика Кладуша Федерација БиХ 44 770

Наводи

  1. „Прелиминарни резултати на Пописот на население, домаќинства и станови 2013 во Босна и Херцеговина“ (PDF). Агенција за статистика на Босна и Херцеговина. 5 ноември 2013.
  2. Preliminarni Rezultati Popis 2013 rzs.rs.ba