Патот до зората (роман)

Патот до зоратароман на македонскиот писател Јован Стрезовски.

Патот до зората

Технички карактеристикиУреди

Романот бил првобитно објавен во 1962 година од страна на издавачката куќа „Култура“, како дел од библиотеката „Лебедови крила“. Книгата е испечатена во Графичкиот завод „Гоце Делчев“ од Скопје, во тврд повез, и има 132 страници. Автор на корицата и на ликовните илустрации во книгата е Димитар Кондовски. Книгата не е библиотечно каталогизирана и не го содржи меѓународниот број ISBN.[1]

СодржинаУреди

Романот, кој се состои од 12 глави, е посветен на борците од Дримколскиот партизански одред.[2]

НаводиУреди

  1. Јован Стрезовски, Патот до зората. Скопје: Култура, 1962.
  2. Јован Стрезовски, Патот до зората. Скопје: Култура, 1962.