Палаваниски јазици

Палаваниските јазици се подгрупа на филипинските јазици од семејството на австронезиски јазици. Јазиците се зборуваат на Миндоро и Палаван на Филипините.

Палаваниски јазици
Географска
распространетост:
Миндоро и Палаван
Класификација:австронезиски
Гранки:
јужномангијански
каламијански
палавански

ЈазициУреди

Во оваа група спаѓаат следните јазици[1]:

НаводиУреди

ПоврзаноУреди