Палавански јазици

Палаванските јазици се подгрупа на филипинските јазици од семејството на австронезиски јазици. Јазиците се зборуваат на Палаван на Филипините.

Палавански јазици
Географска
распространетост:
Палаван
Класификација:австронезиски
Гранки:

ЈазициУреди

Во оваа група спаѓаат јазиците[1]:

НаводиУреди

ПоврзаноУреди