Јужномангијански јазици

Јужномангијанските јазици се подгрупа на филипинските јазици од семејството на австронезиски јазици. Јазиците ги зборуваат Мангијанците на Филипините. Некои од овие јазици користат старофилипински писма за пишување поезија.

Јужномангијански јазици
Географска
распространетост:
Миндоро
Класификација:австронезиски
Гранки:

ЈазициУреди

Во оваа група спаѓаат следните јазииц:

ПоврзаноУреди