ПУ „Св. Климент Охридски“ - Суводол

основно училиште во Македонија

Основно училиште „Св. Климент Охридски“ (официјално: Подрачно основно општинско училиште „Св. Климент Охридски“ - Суводол; скратено: ПООУ „Св. Климент Охридски“) — подрачно основно училиште во селото Суводол, составен дел на истоименото училиште од градот Македонски Брод.[1]

„Св. Климент Охридски“

Поглед на основното училиште
Поглед на основното училиште
Место
Општина: Општина Македонски Брод
Наречено по: Св. Климент Охридски
Нас. место: Суводол
Адреса: с. Суводол
Основни информации
Настава на: македонски
Контактни информации

Училиштето е именувано по македонскиот светец и просветител Свети Климент Охридски.

МестоположбаУреди

Објектот на училиштето се наоѓа во самото село Суводол, во близина на црквата „Св. Никола“.

НаставаУреди

Во училиштето се изведува настава од прво до петто одделение и наставата се изведува единствено на македонски наставен јазик.

НаводиУреди

  1. „ПУ Суводол“. македонски: ОУ „Св. Климент Охридски“ - Македонски Брод. Посетено на 8 ноември 2017.

Координати: 41°31′12″N 21°14′32″E / 41.52000° N; 21.24222° E / 41.52000; 21.24222