Ненад Трповски (роден 15 септември 1978) — македонски кајакар кој се натпреваруваше во средината на 1990-те. Тој заврши на 30 место на Олимписките игри во 1996 во категоријата кајак Ц-1 во Атланта, САД

Наводи уреди