Национален парк Ваденско Море

Националните паркови Ваденско Море, дел од светското природни наследство на УНЕСКО, се наоѓаат долж германскиот брег на Северното Море. Именувани по Ваденско Море, тие се состојат од три национални парка:

Овие национални паркови се одвоени еден од друг од административни причини, но тие создаваат еден единствен еколошки ентитет. Целта на националните паркови е заштите на екообласта Ваденско Море. Националните паркови формираат дел од Ваденското Море, како дел светското природни наследство на УНЕСКО.

Галерија

уреди

Поврзано

уреди

Надворешни врски

уреди

54°27′22″N 8°38′46″E / 54.456° СГШ; 8.646° ИГД / 54.456; 8.646