Науката во 2009 година

2009 година во науката опфаќа некои значајни настани.

Години во науката
Поврзани теми од периодот

Настани уреди

Научни настани кои ќе се одржат во 2009 година:

Оваа година е Меѓународна година на астрономијата, настан кој се одбележува во текот на целата година.