Насте Ѓорѓиев Сотироски — роден на 7 април 1922 година во с. Елшани.

Насте Сотироски
Роден 7 април 1922
Елшани, Македонија
Починал 8 мај 1945
Дуго Село, Хрватска

Доброволно стапува во НОВ во август 1944, во Првата македонска ударна бригада. Како припадник на 14-тата македонска бригада учествува на Сремскиот фронт. Загинал кај Дуго Село, во близината на Загреб, на 8 мај 1945 година.[1]

Извори

уреди
  1. Мишо Јузмески: „Елшани - живот меѓу каменот и водата“, Елшани 2009