Македонија на Зимските олимписки игри 2006

Македонија учествуваше на Зимките олимписки игри 2006 во Торино, Италија.

На игрите, македонските спортисти не освоија медал.

Alpine skiing pictogram.svg Алпско скијањеУреди

Натпреварувач Дисциплина Финале
прва трка втора трка трета трка Вкупно Место
Ивана Ивчевска велеслалом 1:13.89 1:23.47 n/a 2:37.36 40
слалом 52.40 57.73 n/a 1:50.13 48
Ѓорѓи Марковски велеслалом не заврши
слалом 1:04.03 не заврши

Cross country skiing pictogram.svg Кроскантри скијањеУреди

Далечина
Натпреварувач Дисциплина Финале
Вкупно Место
Дарко Дамјановски 15 km класично одење 48:33.7 84

ПоврзаноУреди

Надворешни врскиУреди