Линдхорст (општинска заедница)

Линдхорст (германски: Lindhorst) — општинска заедница во округот Шаумбург, во Долна Саксонија, Германија. Нејзиното седиште е во општината Линдхорст.

Грбот на општинската заедница

Општинската заедница Линдхорст се состои од следниве општини:

  1. Бекедорф
  2. Хојерсен
  3. Линдхорст
  4. Лидерсфелд

Координати: 52°21′00″ N; 9°16′59″ E / 52.350° N; 9.283° E / 52.350; 9.283