Крсте Стевоски


Крсте Стеванов Стевоски — роден на 16 јули 1924 година во с. Елшани. Доброволно стапува во НОВ на 2 април 1944 година. Како борец на Првата македонска бригада загинува во борбите со германските и албанските балисти кај Пресека, на 15 јули 1944 година.[1].

Крсте Стевоски
Роден 16 јули 1924
Елшани, Македонија
Починал 15 јули 1944
Пресека, Македонија

ИзвориУреди

  1. Мишо Јузмески: „Елшани - живот меѓу каменот и водата“, Елшани 2009