Кафеава боја

боја

Кафеавата боја е второстепена боја. Може да се сретне во природата претежно почвата и дрвјата. Се добива со мешање на црвена и зелена боја.

Кафеава
За координативе     Бојни координати
Хекс. тројка#964B00
sRGB1    (r, g, b)(150, 75, 0)
HSV       (h, s, v)(30°, 100%, 59%)
Извор[се бара извор]
1: Нормализирано на [0–255]

ГалеријаУреди


Предлошка:Нијанси на кафеава