Кавадаречки народни приказни (ТВ-серија)

Кавадаречки народни приказнимакедонска телевизиска серија во режија и сценарио на Диме Коцевски. Серијалот е во продукција на "Кавадион", кој се емитува на регионалната телевизија КТВ Кавадарци.

Кавадаречки народни приказни
Напишана одДиме Коцевски
Режирана одДиме Коцевски
УлогиДанчо Бањански
Диме Коцевски
Симона Богева
Видан Станоев
Милица Гочевска
Валентина Ѓорѓиова
Деан Атанасов
Љупчо Настов
Музика наВаташка Чалгија
Земја на потеклоМакедонија Македонија
Првичен јазикмакедонски
Бр. на сезони2
Бр. на епизоди17
Производство
Продуцент(и)Диме Коцевски
Времетраење40 мин
Прикажување
Првична мрежаКТВ Телевизија
Првично прикажување2015 - се уште

Приказните се во продукција на "Кавадион" Кавадарци, тон-мајстор и асистент на камера Борис Коцев, камера и монтажа Тони Коцев.

Улоги уреди

Актерската екипа ја сочинуваат:

Епизоди уреди

реден број ПРИКАЗНА Година
1. Умната мома 2015
2. Големиот драпаџија 2015
3. Другари верни другари 2015
4. Бадниково чудо 2015
5. На човечите не можиш да му угодиш 2016
6. Се врте ваа 2016
7. Записите на ѓаволот од Мајден 2017
8. Со свој камен по глава 2017
9. Шо мислете, а шо испадна 2019
10. Снаодливиот чирак 2019
11. Женачка ама јалнаш 2022
12. Кој последен се смее најслатко се смее 2022
13. И црна е матна и Мане е умен 2022
14. И ти си у право ама и јас сум ак 2022
15. 2022
16. Лошотилокот на тилот излева 2023
17. При очи слеп 2023

Епизодата "Записите на ѓаволот од Мајден" е во режија на Драган Велјановски, а по сценарио на Стево Симски. Гости во епизодата се познатите наши актери: Кирил Андоновски и Лазар Бараков.

Надворешни врски уреди