Изабела „Бела“ Свон

Изабела „Бела“ Мари Свон (англиски: Isabella „Bella“ Marie Swan) е измислен лик и протагонистот во серијата романи Самрак напишан од Стефани Мајер.

Изабела „Бела“ Мари Свон
Isabella „Bella“ Marie Swan
лик од 'Самрак серијал'
Прво појавувањеСамрак
Последно појавувањеОдлучувачка зора
СоздавачСтефани Мајер
ТолкуваКристeн Сјуарт
Информации
ПрекарБела
Белс
Девојката вампир
Аризона (во филмот)
ВидЧовек (од Самрак до втората книга од Зазорување)
Вампир (Третата книга од Зазорување)
ПолЖенски
ЗанимањеУченичка (од Самрак до Замрачување)
СопружникЕдвард Кален

Надворешни врски уреди