Зоран Ѓорѓевиќ (роден на 7 ноември 1962 во Ваљево) е наградуван српски и бразилски режисер, продуцент, фотограф и сценарист.

Зоран Ѓорѓевиќ
Роден 7 ноември 1962
Ваљево,  Србија
Занимање режисер, продуцент, фотограф и сценарист

Дипломирал режија на ФАМУ во Прага, живе во Сао Себастиао, Бразил.[1]

Творештво

уреди
Филмографија
 • 2017 Na gota colorida encontra-se uma vida
 • 2013 O Saber e Fazer
 • 2011 Memórias Caiçaras
 • 2007 Nkisi na Diáspora: Raízes Religiosas Bantu no Brasil[2]
 • 2000 Ilhados
 • 2000 Por Quem Os Sinos Dobram
 • 1999 Живели
 • 1997 Дан кад смо сви гледали у небо / O dia em que olhamos para o céu[3]
 • 1995 Одисеја[4][5]
 • 1995 Носталгични концерт за виолину[6]
 • 1993 Молитва за мртве душе[7]
 • 1992 Нестао
 • 1987 Поздрави све који питају за мене
Театрографија
 • 1999 Чаробњак из Оза
 • 1987 Острвска прича[8][9]

Наводи

уреди
 1. “Memórias caiçaras” tem exibição gratuita nesta sexta., Planeta Tela
 2. „Santo André comemora Mês da Consciência”, Rudge Ramos Online
 3. Дан кад смо сви гледали у небо, Филмски центар Србије
 4. Одисеја, Филмски центар Србије
 5. Подаци о филлму Одисеја, мрежно место РТС
 6. Носталгични концерт за виолину, Филмски центар Србије
 7. Молитва за мртве душе, Филмски центар Србије
 8. Стефановић, Зоран. „Весели фантом Слободе”, Темат „Хуго Прат 1927-1995“, приредио Александар Николић, Часопис Реч, Београд, март 1996.
 9. Стефановић, Зоран. Острвска прича (1987), драма по мотивима стрипа „Корто Малтезе“ Хуго Прата; као и „О једној младалачкој драми, двадесет година касније - Напомена редакције и аутора” (2007)

Надворешни врски

уреди