Западна Грција е една од тринаесетте периферии на Грција. Поделена е на префектурите Ахаја, Етолија-Акарнанија и Елис.

Западна Грција
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
Областа Западна Грција во Грција
 
Главен град Патра
Окрузи Ахаја
Елис
Етолија-Акарнанија
Население 753.267 (2005)
Површина 11.350 км²
Густина 66 жит/км²
Податоци...
Портал www.westerngreece.gr

Надворешни врски

уреди