Еквадор на Олимписките игри

Еквадор првпат настапил на Олимписките игри во 1924 година. Во периодот од 1928 до 1964 година, земјата не учествувала на игрите.

Еквадор на Олимписките игри

Знаме на Еквадор
МОК-код  ECU
НОК Олимписки комитет на Еквадор
COE-врска (шпански)
Олимписка историја
Летни олимпијади
1924 • 1928–1964 • 1968 • 1972 • 1976 • 1980 • 1984 • 1988 • 1992 • 1996 • 2000 • 2004 • 2008 • 2012

Еквадор никогаш не настапил на Зимските олимписките игри. Спортистите на Олимписките игри освоиле вкупно 2 медали.

Националниот олимписки комитет на Еквадор бил основан во 1948 година и бил признаен во 1959 година.

Медали уреди

ЛОИ уреди

Учество и освоени медали на ЛОИ уреди

Освоени медали на ЛОИ  
Место   Злато   Сребро   Бронза Вкупно
Париз 0 0 0 0
Амстердам Еквадор не учествувал
Лос Анџелес Еквадор не учествувал
Берлин Еквадор не учествувал
Лондон Еквадор не учествувал
Хелсинки Еквадор не учествувал
Мелбурн и Стокхолм Еквадор не учествувал
Рим Еквадор не учествувал
Токио Еквадор не учествувал
Мексико Сити 0 0 0 0
Минхен 0 0 0 0
Монтреал 0 0 0 0
Москва 0 0 0 0
Лос Анџелес 0 0 0 0
Сеул 0 0 0 0
Барселона 0 0 0 0
Атланта 1 0 0 1
Сиднеј 0 0 0 0
Атина 0 0 0 0
Пекинг 0 1 0 1
Лондон 0 0 0 0
Вкупно 1 1 0 2