Девојката од Џерси

„Девојката од Џерси“ (англиски: Jersey Girl) е американски филм од 2004 година, во режија на Кевин Смит. Главните улоги ги толкуваат: Бен Афлек, Лив Тајлер, Џенифер Лопес, Вил Смит итн.

Содржина уреди

Оли (го игра Афлек) е моќен продуцент, со прекрасна жена и преубав стан на Менхетен. Но, кога жена му ќе умре при породувањето, тој ќе ја остави кариерата и ќе се откаже од луксузниот живот на Менхетен за да се посвети на одгледувањето на својата седумгодишна ќерка Герти.[1] [2] [3]

Наводи уреди

  1. „Девојката од Џерси“, Антена, број 859, 12.12.2014, стр. 18.
  2. „Девојката од Џерси“, Антена, број 861, 26.12.2014, стр. 19.
  3. „Девојката од Џерси“, Антена, број 870, 25.2.2015, стр. 25.