Грб на Јамајка

Грбот на Јамајка е во овој облик, со мали измени, од 1661. Оригиналниот грб го дизајнирал Вилијам Санкрофт. Сите делови на грбот ја претставуваат Јамајка во разни видови. Ананас (домородно овошје), Араваци (први жители), крокодил (домороден влекач). Грбот на Јамајка доживеал неколку промени, но само три биле официјално забележани (1692, 1957 и 1962)

Грбот на Јамајка

ПоврзаноУреди