Годишно време

(Пренасочено од Годишни времиња)

Годишното време — еден од најважните периоди во годината, најчесто засновано на годишните климатски промени.

Годишните времиња прикажани како положбата на Земјата во однос на Сонцето.

Годишните времиња како мотив во уметноста уреди

Наводи уреди

  1. Јулијана Величковска, Годишни времиња. Скопје: ПНВ-Публикации, 2014.
  2. Григор Витез, Песни. Мисла, Македонска книга, Култура, Наша книга и Детска радост, Скопје, 1990, стр. 74.
  3. Живко Николовски, Низа ситно нанижана. Скопје: Детска радост, 1985, стр. 47.