Отвори го главното мени

Владимир Расате бил кнез на Бугарија од 889 до 893 г. Тој е првородениот син на кнез Борис I. Познат по тоа што направил обид да ја врати Бугарија кон паганството.Борис I >>> Кнез на Бугарија (889893) >>> Симеон I