Болјар[1] — средновековна аристократска титула, носена од наjвисокиот слој на феудалната аристократиja на Бугарија, Русија, Влашко и Молдавија меѓу 10 и 17 век.

Руски болјари во 16 и 17 век

Наводи

уреди