Барда (Блаце)

археолошко наоѓалиште во Македонија

Барда — осамен наод од римско време во селото Блаце, Општина Чучер-Сандево. Во долно Блаце, во имотот на Шкрета Дануш е најдена надгробна плоча со латински натпис. Споменикот се наоѓа на местото каде што е откриен.[1]

НаводиУреди

  1. Коцо, Димче (1996). Археолошка карта на Република Македонија. Скопје: МАНУ. ISBN 9789989101069