Анастас Ќушкоски

(Пренасочено од Атанас Ќушкоски)

Анастас Ќушкоски e драмски писател. Роден е на 31 октомври 1942 година во Вевчани. Завршил Економски факултет во Прилеп. Член е на ДПМ од 1994 година. Добитник е на „Осмоноемвриската награда“ на градот Струга[1].

Атанас Ќушкоски
Роден/а31 октомври 1942
Македонија Вевчани, Струшко, Македонија
ЗанимањеПисател

Автор е на тв-сценаријата:

  • „Писмо“
  • „Мрави и склавови“
  • „Штрковиот лет“
  • „Огнена“
  • „Пеколен рај“
  • „Сенката на лилјакот“

Автор е на книгите:

  • Синдилија (драми, 1991)
  • Драми (1998)

НаводиУреди

  1. „Анастас Ќушкоски“. Посетено на 2012-08-23.