Алта (севернолапонски: Áltá, квенски: Alattio) — град и општина во округот Финмарк во Норвешка. Сместен е на брегот на Норвешкото Море, северно од Северниот поларен круг. Зафаќа површина од 3,849.59 км² и тука живеат 19,282 жители.

Поглед на куќите во Алта

ПоврзаноУреди