Авантурите на Хаклбери Фин

Авантурите на Хаклбери Фин (англиски: The Adventures of Huckleberry Fin) - роман на американскиот писател Марк Твен.

СодржинаУреди

Изданија на македонски јазикУреди

 
Корицата на „Хаклбери Фин“, издание на Просветно дело, Редакција „Детска радост“, од 2016 година.

НаводиУреди

  1. Марк Твен, Хаклбери Фин. Скопје: Просветно дело, Редакција „Детска радост“, 2016.