Абдулхалим Касапи

Абдулхалим Касапимакедонски политичар. Во периодот од 1 ноември 2002 до 2 јуни 2004 ја извршувал функцијата Министер за транспорт и врски на Република Македонија.

Абдулхалим Касапи
Министер за транспорт и врски
На должноста
1 ноември 2002 – 2 јуни 2004
Премиер Бранко Црвенковски
Претходник Љупчо Балкоски
Наследник Агрон Буџаку
Лични податоци
Националност Албанец
Партија ДУИ

Наводи уреди

Политички функции
Претходник
Љупчо Балкоски
Министер за транспорт и врски
1 ноември 2002 до 2 јуни 2004
Наследник
Агрон Буџаку