Јордан Икономов (роден во 1896 година во Крива Паланка - починал на 29 ноември 1956 година во Скопје) — македонски градежен инженер, вонреден професор на Градежниот факултет во Скопје (1949 г.) по предмети од областа на комуналната хидротехника, хидрологијата и мелиорациите. Завршил Технички факултет во Виена. Напишал скрипти за предметите хидрологија и за Канализација.[1]

Јордан Икономов
Роден 1896
Крива Паланка, Отоманско Царство
Починал 29 ноември 1956
Скопје, СФРЈ
Националност Македонец
Занимање градежен инженер

Наводи Уреди

  1. Ристовски, Блаже, уред. (2009). „Икономов“. Македонска енциклопедија. , книга I (А-Љ). Скопје: МАНУ. стр. 596. Text "series " ignored (help)